Menyecske Ruha

Mint a Mátka nevű menyecske ruha kollekcióm darabjai nagy sikernek örvendenek menyasszonyaink körében. Felületi játékokkal, és díszítésekkel, valamint a kontrasztos színhasználattal izgalmas, könnyed, fiatalos, trendbe illeszkedő megoldások születtek. Az öltözékek között találhatsz bujáki, kalocsai, matyó, kalotaszegi stílusjegyeket, a ruhákat a felsorolt népviseletek inspirálták.

Minden 2012-ben kezdődött

Konkoly Ágnes ( Miss Universe Hungary 2012) egy pályázatot hirdetett magyar, fiatal divattervezőknek, hogy álmodják meg számára a világversenyen viselendő nemzeti ruháját. Nagyon tetszett a feladat, mindig szerettem az ilyen tervezési folyamatot, hiszen számtalan gyönyörű magyar viselet van, mely inspirációként szolgálhat.

Tervezés

A pályázatra készített ruhaterveket a bujáki népviselet öltözködési formái, azon belül is a menyasszonyi viselet ihlette. Palócföld ezen viseleti csoportjának jellegzetes öltözékét a szoknya rövidsége teszi különlegessé. Az öltözékeken elsősorban a fehér szín az uralkodó, de a színes tarka szalagok élénkké varázsolják a fehér szín egyhangúságát. Tervezési munkámhoz a legfőbb inspirációt a kurta szoknya sziluettje, és ezek a színes, hímzett szalagok adták.

Egy szakmai zsűri, Konkoly Ágnes, és egy Facebook szavazás alapján, az általam tervezett, bujáki ihletésű nemzeti ruha nyerte el az első helyet, és szerepelhetett Las Vegasban, a Miss Universe színpadán.

Ezt a ruhát Áginak terveztem, amikor rajzoltam, az Ő személye volt a szemem előtt, és az, ami eszembe jutott róla: tisztaság, természetes szépség, báj, nőiesség. Nem csupán csak a téma ihletett meg, hanem Ági személye is. Ő, és ez a ruha úgy tűnik, egy olyan egységet alkotott, ami tetszett az embereknek.

Sikerek

Megtiszteltetés volt számomra, hogy Ági ruhájának sikere után, a 2013-as év szépségkirálynő választásának első három helyezettje további versenyéhez felkértek a nemzeti viseletük elkészítésére. Rákosi Annamária, mint Miss World Hungary Indonéziában szeptemberben, Kárpáti Rebeka, mint Miss Universe Hungary októberben Moszkvában, Tímár Brigitta, mint Miss Intercontinental Hungary Egyiptomban novemberben lépett zsűri elé abban a ruhában is, amit én álmodtam meg. Rákosi Annamária nemzeti ruhája a 9. lett a nemzeti ruhák versenyén. Ezekkel a nemzeti ruhákkal számtalan helyen megfordultam már, eleget téve a meghívásoknak: Ópusztaszer, Budapest-Centrál Kávézó, Gödöllő-Magyar Ízek Bálja stb.

A mai napig sok érdeklődés övezi ezeket a darabokat. Számtalan rendezvény programja a ruhák bemutatója, illetve sok sajtóorgánum ír szívesen a nemzeti ruha kollekcióm darabjairól.

Menyecske ruha kölcsönzés ár

A kollekció darabjait menyecske ruhaként lehet kölcsönözni

  • 2016-os kollekció: 90.000 Ft
  • 2017-es kollekció: 130.000 Ft
  • 2019-es kollekció: 190.000 Ft

Méretre készített menyecske ruha ár

  • 2016-os kollekció: 250.000 - 350.000 Ft között.
  • 2017-es kollekció: 350.000 Ft
  • 2019-es kollekció: 390.000 Ft

Áraink tájékoztató jellegűek, forintban értendők és tartalmazzák az ÁFA-t.