bemutatkozás

biográfia

Szakmai tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdtem, ahol 1997-ben érettségiztem, szőnyeg-gobelintervező, szövő szakon.
1998-ban felvételt nyertem a Magyar Iparművészeti Egyetem Öltözéktervező szakára.
2002-ben a diploma megszerzése előtt, a London College of Fashion divattervező szakának ösztöndíjasa lehettem. Azóta is fontosnak tartom az állandó tájékozódást, a nemzetközi trendek nyomon követését.
2003-ban diplomáztam Öltözéktervező Iparművészként.

Az egyetem utáni években tervezőként dolgoztam különböző hazai ruházati cégeknél, de hamar egyértelművé vált számomra, hogy tervezői fantáziámat az egyedi ruhatervezésben, méretre készítésben tudom a legjobban megvalósítani.

2007-ben, Mohácson nyitottam meg szalonomat, ahol Bélavári Zita Couture márkanév alatt, fő profilom az esküvői ruhák tervezése-kivitelezése, de évről-évre önálló alkalmi ruhakollekcióval is készülök.

belavari-zita-kollekcio-bemutatoja

Sokan kérdezik tőlem, hogy miért pont itt? Miért nem Budapesten? A diákéveimben nagyon szerettem Budapesten élni. Szerettem az iskolámat, a vele járó izgalmas feladatokat, az ottani felhőtlen diákéveket. Viszont, amikor az ember már családot szeretne, és tovább akar lépni, már más érdekek mozgatják. Nem bírtam beállni ebbe a rohanó világba. Talán, nem való nekem a nagyvárosi lét. Az én lelkemhez közelebb áll a mostani életem. Én itt szeretnék tenni valami fontosat, értékeset, és bebizonyítani azt, hogy nem csak Budapesten lehet álmokat megvalósítani. Ehhez mindenem megvan itt, amire csak szükségem lehet.